Melem protiv proširenih vena

Melem protiv prosirenih vena VProblemi s proširenim venama poslednjih godina beleže porast, što najverovatnije ima veze sa savremenim načinom ishrane i života uopšte, a naročito s činjenicom da današnji poslovi često zahtevaju dugo sedenje. Pošto se već proširene vene još više šire tokom toplih dana, one leti predstavljaju i veliki estetski problem.

Uzroci proširenih vena su najčešće genetske prirode i uglavnom se svode na slabost zida vene, odnosno njenog srednjeg sloja ili slabost valvularnog aparata, odnosno venskih zalizaka. Žene češće obolevaju zato što i hormonski faktori imaju uticaja, a rizik obolevanja takođe se povećava pri starenju. Proširene vene se mogu javiti u bilo kom delu tela pošto je ono izuzetno bogato venskom mrežom, ali je daleko najčešće lokalizacija ipak na nogama. Razlog ovoga je što na donjim ekstremitetima (nogama) postoje dve površinske vene koje imaju mnogobrojne pritoke. Proširenje vena može se javiti na ovim površinskim venama kao i na njihovim pritokama.

Postoje različiti stepeni bolesti i oni se klasifikuju od čisto estetskih, to spada u prvu grupu do najtežih, koji podrazumevaju postojanje rana u predelu proširenih vena. Ova oboljenja čine četvrtu grupu. Proširene vene najčešće se prvi put javljaju u adolescentnom dobu, u vidu kapilara i manjih vena, dok period od 45 do 50 godina predstavlja doba manifestnih komplikacija.

desna-stranaNetačno je da ljudi zbog stajanja dobijaju vene, već oni koji imaju vene teško podnose stajanje, sedenje i statičke pozicije uopšte. Šetnja, nešto forsirana i plivanje smanjuju venski pritisak. Suprotno, sportovi sa doskokom (košarka, odbojka tenis) naglo povećavaju venski pritisak i oni se ne preporučuju.

SASTAV:
10 lekovitih biljaka kao što su: neven, kantarion rusa, zova, kičica, prečica, hajdučka trava i druge, ekstrakt divljeg kestena, hladno ceđeno maslinovo ulje, čist biljni i pčelinji vosak i etarska ulja limuna i lavande.

KONTRAINDIKACIJE:
Nema kontraindikacija.

Eko melem - Original melem Brđana Kovačevića
Adresa: Bulevar Mihaila Pupina 10i, 11070 Novi Beograd, Srbija
Telefon:
+ 381 11 3111 430; + 381 60 70 50 320
Email: office@ekomelem.rs

Copyright © Eko Melem- Original melem Brđana Kovačevića